Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Van Tol Soest Pianohandel
SVE Hooijer Bouw en Industrie
Jasmijn / Scholten bloemen en planten

2011 - India

Na 4 jaar terug naar India met oa een bezoek aan Dongerpada het dorpje waar we 4 jaar geleden mee hebben gebouwd aan 5 woningen.

Terug in Dongerpada zien dat de woningen van heel mooi tot functioneel zijn afgebouwd.
Dat de ossenwagen van toen even niet was te zien, maar dat er wel een grote tractor met hydraulische aanhanger in het dorp stond.
De water voorziening nog hetzelfde was “nog geen stromend water” water halen bij de pomp net als toen.
Dat wij bekenden tegen komen en dat we worden herkend doet toch iets met je, meegebrachte foto’s van toen worden vergeleken met de situatie van nu.

Ook in India zelf daar heeft de tijd niet stil gestaan.
Het Mumbay van toen en nu, veel minder van die rokende en stinkende tuctuc’s, veel brommers/motoren en meer westerse auto’s.
De trottoirs toen werden bewoond/bevuild en gebruikt werden voor de opslag van vuilnis, deze trottoirs zijn nu schoon en worden niet meer bewoond. Heel veel krottenwijken zijn vervangen door flatgebouwen.
De bouw en infra werken met de 24 uurs economie (7 dagen p/week) natuurlijk is dit niet alleen maar positief zijn maar er is daardoor in korte tijd wel heel veel veranderd.

Onze bouwactiviteiten, geen 24 uur geen 7 dagen, fysiek vrij tot behoorlijk zwaar dit jaar, veel grond en funderingswerk en de opbouw van de muren was ook niet met de lichtste materialen.

Een goed contact met bewoners en lokale mensen lunchen op de locatie van een weeshuis heeft ons gemotiveerd. De mee gebrachte kinderkleding, speelgoed en andere nuttige zaken kwamen ons inziens daar goed van pas. En dankzij onze sponsoren hebben we ze ook nog kunnen helpen met bedden en toebehoren voor dit weeshuis.

Toch weer een zinvolle, nuttige, mooie en ook weer een gezellige bouwreis.

Webdesign by RETO Copyright Bodewes Soest B.V. 2024