Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Catering Centraal
STAM Renault
Molenaarskamer Soest

2001 - Filippijnen

Het is begonnen met het initiatief van Stiho, een leverancier van bouwmaterialen.
Dit bedrijf bestond in 2001 75 jaar en wilden stilstaan bij dit feit, door een bijdrage te leveren aan de armoede-behuizing in minder ontwikkelde gebieden.

Er werd gekozen voor een samenwerking met Habitat for Humanity Na meer dan een jaar voorbereiding gaat Stiho met 100 medewerkers, 100 toeleveranciers en 100 afnemers in Bayanihan het eiland Negros op de Filippijnen meebouwen aan 76 woningen. Ergens in april 2001 had ik hier een artikel over gelezen en heb mij daarna, samen met 2 medewerkers van ons bedrijf, voor aangemeld.

Het werd een week van heel hard werken, maar ook ontspanning, een perfecte organisatie en dito planning, samenwerken met de toekomstige bewoners en lokale vakmensen, zien dat ze met heel weinig heel veel kunnen maken.
Met eigen ogen kon ik zien, dat het 'daar' echt anders is, niet alleen de armoede maar ook de rijkdom. Van het materialistisch gezien  'bijna helemaal niets hebben'  uitstralen in woord en gebaar gelukkig te zijn en dit kleine beetje ook nog willen en kunnen delen.

Kom je thuis dan ben je gesloopt, na 2 keer die vliegreis van 12/15 uur, het harde werken, de wat kortere nachtrust, de emotie van wat je hebt gezien en van wat je hebt beleefd. Thuis duurt het even voor je de dingen weer op een rijtje hebt en feitelijk kunt vertellen wat je werkelijk hebt gezien en meegemaakt.

Hoe ging het verder :
Eenmaal thuis laat je de videoband en het jubileumboek van Stiho zien aan mensen in je omgeving en dan komt de vraag bij jezelf, ga ik komend jaar weer en bij anderen rijst de vraag, ga ik dan met hem mee.
En dan krijg je deze opmerking : Als jij het nu organiseert gaan wij, circa 10 mensen uit Soest met je mee.
Een minimaal aantal van 15 deelnemers is de basis voor een bouwreis dus dat dreigde niet te gaan lukken, tot dat wij ons konden aansluiten bij het initiatief van Stiho, om na dit jubileumjaar 2 keer per jaar met een groep van circa 15 mensen te gaan.

Webdesign by RETO Copyright Bodewes Soest B.V. 2024