Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Groesbeekse Tand Technisch Laboratorium
Indruk Grafisch Ontwerp
STAM Renault

2007 - India Dongerpada

Traditie

Ja, dat lijkt het te worden elk jaar een bouwreis met Habitat, voor mij is dit nummer 8 andere gaan ook alweer voor 2/3/4 de keer mee.
Van deelnemer aan de eerste bouwreis ben ik van regelaar steeds meer de initiator van onze bouwreis geworden. 
Voor 2007 hebben we gekozen voor India, met ook nu weer ruim 30 deelnemers naar Dongerpada 3 uurtjes rijden met de bus vanuit Mumbai.

Een heel gemotiveerd team van Habitat India, alles goed georganiseerd en een perfecte voorbereiding, meebouwen in een klein dorp met 500 inwoners aan een aantal woningen. Als wij ‘s morgens komen heeft de lokale bevolking al een aantal uurtjes besteed aan dagelijkse zaken zoals het verzorgen van het vee en de aanvoer van bouwmaterialen.

Een enorme impact voor deze woongemeenschap 32 mannen en vrouwen 'blank en groot' komen een aantal dagen met toch een beetje kabaal 'de Rust' verstoren wellicht. Na een dagje is het ijs gebroken en weet iedereen dat we SAMEN deze week iets willen bereiken, elkaar willen leren kennen en begrijpen van het hoe en waarom.

Even een bosje panlatten bestellen, bij ons via internet en binnen max. 24 uur geleverd of meteen uit voorraad meenemen. Hier loop je langs de lokale timmerman, als hij thuis is, wordt er gekeken naar de meest geschikte stam van circa 4 m1 wordt de prijs bepaald en worden er afspraken gemaakt. Deze stam wordt handmatig rondom ontdaan van 4 schaaldelen en zo hebben we een balk, deze balk zagen we in 4/5 dikke planken en van deze planken zagen we 4/5 panlatten. En daar zijn we dan met 2 man 2 dagen mee bezig. Factor tijd is een heel ander item dan wat wij gewend zijn.

Door de meeste deelnemers werd deze bouwreis als bijzonder ervaren.

Webdesign by RETO Copyright Bodewes Soest B.V. 2024