Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bouwreizen Team Soest
Bodewes Soest bv
Molenaarskamer Soest
Dorrestein Training en Advies

Vertrekbijeenkomst Indonesië 2018

25-09-2018

Blogger Bas aan het woord.. dat stukje tekst wat de thuisblijvers toch een klein beetje het gevoel kan geven van wat we als TeamSoest meemaken. Hier zijn eerste blog van dit jaar! Thanks Bas! 

Vertrekbijeenkomst 24 september 2018

Jaja het is bijna zo ver. Nog 32 nachtjes slapen volgens teambegeleider Anko en dan mag team Soest weer op reis voor Habitat. Dit jaar mogen we 3 of 4 huizen gaan bouwen in Indonesië. 

Om 20.00 zat bijna het hele team aan de koffie in de molen. Dit jaar met een grote groep op reis. 23 bouwers en 2 reisbegeleiders. Marije gaat Anko ondersteunen om ons in het gareel te houden... haha wel nodig ook denk ik. 

Super blij dat Anko toch mee kan. Door ziekte van zijn zoon Niek was het heel lang onzeker of hij wel mee kon. Maar gelukkig gaat het met de gezondheid van Niek beter en kan hij mee om ons te begeleiden en natuurlijk mee te bouwen. 

Team Soest bestaat uit 3 nieuwkomers en 22 habitat ‘veteranen’.  Veteranen Ad, Hans en Thom zijn na een jaartje afwezigheid gelukkig ook weer van de partij. 

Ik mag mezelf natuurlijk nog lang geen veteraan noemen. 2e tripje pas. Maar vorig jaar zat ik hier nog onwennig, totaal niet wetend wat me te wachten stond. Met een hoop voor mij onbekenden een week werken in China, hoe gaat dat? Hoe hard moeten we werken, wat is de rolverdeling, wordt er wel genoeg gelachen.... nu zit ik hier tussen mijn bouwmaten. Team Soest voelt als een soort familie. Dit is thuiskomen.... Sommige van hen heb ik nu inmiddels pas 12 dagen meegemaakt en het voelt toch alsof ik ze al 120 jaar ken. Je kunt het niet uit leggen aan mensen maar het doet toch iets raars met je zo’n Bouwreis. 

Jan opent de avond op zijn manier... kort maar krachtig. Daarna Anko met een duidelijke presentatie  over wat ons dit jaar te wachten staat en waar we het voor doen en waar we gaan bouwen. Ook nog wat nieuws uit China waar we vorig jaar gebouwd hebben. Naast het huis van ‘onze’ Zhang wordt nu door een groep Japanse vrouwen een huis voor zijn zwager gebouwd... leuk om weer wat foto’s van daar te zien. Toch een beetje ons dorpje geworden na dat weekje.

Ook weer gelachen om de statistieken van Anko. 
Gemiddelde leeftijd 56 jaar
Schoenmaat 42.3
28% vrouw
92% uit een normale woonplaats en de rest uit Groesbeek
12% heet Jan
8% heet Claudia

Iedereen natuurlijk nieuwsgierig waar we precies naar toe gaan, hoe is het hotel? Is er bier? Hoe gaan we bouwen? Zijn er tiewraps winkeltjes voor Jan Camper. Het is natuurlijk geen vakantie, er moet gewoon keihard gewerkt worden. Maar een klein biertje na het werk is wel lekker en een schoon bed en een douche met een waterleiding die vast blijft zitten aan de muur ook wel. Niet teveel luxe is eigenlijk de bedoeling. Dat maakt het bouwen mooier zegt Jan. Is ook wel zo denk ik. Het bouwen moet wel een beetje afzien zijn en het is mooier als je je zelf niet van de bouw afstapt om in je kamer met airco een film af te spelen terwijl je een uur in je jacuzzi gaat zitten en roomservice besteld terwijl de familie waarvoor je bouwt in een hutje van klei eten aan het maken is op een open vuurtje. Maar dit jaar zitten we wel iets luxer dan normaal. Dus hoeft Theco niet 2 verdiepingen onder water te laten lopen... 

Vele handen maken licht werk zeggen ze, dus dat wordt een makkie dit jaar dacht ik heel even.... 25 sterke mannen en vrouwen... korte stenen ‘lijntjes’ veel emmers specie.... heerlijk....tot de presentatie van Anko bij de temperatuur kwam... minimum temperatuur 32 graden en maximum temperatuur 33 graden... af en toe een flinke bui... en dan koelt het lekker af naar 32 graden.. haha toch iets zwaarder dan op die hoge koele berg in China. Dat wordt nog wel even wennen dus. Alhoewel die 37 graden die we hier in Nederland hadden... ook toen lekker gewerkt. Dus ik ben getraind. Denk dat we nog maar wat droge shirtjes extra meenemen. Zweet zeker dat ik ze nodig heb.

Naast het bouwen natuurlijk ook ontspanning en cultuur snuiven. Staan mooie dingen op het programma, vulkaan, tempels en de jaarlijkse waterval... vorig jaar alleen die van theco gezien trouwens. Dus weet niet of die ook echt ieder jaar op het programma staat. 

We zijn weer helemaal op de hoogte en kunnen beginnen aan de laatste voorbereidingen, koffers pakken, paspoorten checken en eventueel wat prikken halen bij de GGD.

27 oktober mogen we....heb er super veel zin in!

Nieuws overzicht
Webdesign by RETO Copyright Bodewes Soest B.V. 2024